Teknoloji

‘WhatsApp Türkiye’deki faaliyetini durdurabilir’

Anlık mesajlaşma, arama veya iletişim uygulaması WhatsApp, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek için gerekli teknik ve idari tedbirleri almadığı gerekçesiyle Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından 1 milyon 950 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından yapılan açıklamada, Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikası, uygulamayı kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin WhatsApp LLC tarafından işlenmesine ve bunların aktarılmasına açık rıza içerecek şekilde güncellendi. yurt dışında üçüncü şahıslar, bu kapsamda açık rıza göstermeyen kullanıcılar uygulamayı kullanamaz ve hesaplarının silineceğine dair tebligat gönderildiği tespit edilmiştir.

Kişisel Veri Güvenliği Danışmanı Olcay Er, WhatsApp’a verilen üç aylık süreye dikkat çekti.

Er, “KVK Kurulu tarafından verilen rekor para cezasına ek olarak WhatsApp’a, kullanıcılarını doğru metinlerle bilgilendirmesi ve veri işleme faaliyetlerini 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyarlaması için üç ay süre verildi. WhsatApp bu süre içinde kararlara uymaz ise KVK Kurulu para iadesi alır.Ek bir kararla WhsatApp Türkiye’deki faaliyetlerini durdurabilir.WhatsApp’ın bu tehlikeyle karşılaşmaması için kullanıcılarını daha basit bir şekilde bilgilendirmesi gerekir. ve daha anlaşılır bir dille, onaylamayan kullanıcıların hesapları silinmemeli, muvafakat veren kullanıcılara her an muvafakatlerini geri çekme imkânı tanınmalıdır.Böylece anlık mesajlaşma uygulamasını kullananların verileri, başka uygulamalara aktarılamaz ve kişiler tarafından onaylanmadıkça ürün veya hizmet pazarlaması için kullanılamaz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu